Två månader kvar till val

Om två månader, den 9 september, är det dags att lägga din röst. Din röst för Sveriges fyra kommande år. Redan 22 augusti kommer förtidsröstningen att äga rum.
I förra veckan var det den årliga Almedalsveckan med politiker, ideella organisationer, näringsliv och media i debatter och samtal. Det var mitt tredje år på plats. Under tre späckade dagar hade jag möjligheten att tala  på ett antal olika paneldebatter.
Jag uppskattar Almedalsveckan med anledning av möjligheten till öppna samtalet. Med olika beslutsfattare och även gemene man som besöker Almedalen för lyssna och lära.
Jag träffade yngre och äldre där vi många ämnen med allt från jämställdhet och AI diskuterades. Hur vill vi att vår gemensamma framtid ska se ut? Vad är viktigt för mig och mina barn?
En pappa hade tagit med sina barn, 10 och 5 år, på en rundvandring. Dottern som var 10 år berättade för mig att hon tyckte sin skolklass var för många (31 elever) men att hon inte tyckte det var så viktigt. Det viktigaste tyckte hon att hon och hennes bror skulle behandlas lika. Något jag känner igen hos min egna 10-åring.

I ett seminarium med Svenska Spel svarade jag på en fråga om attityden kommer ändras när det viss syn inom idrott. Mitt svar på den frågan kan ni se i filmen nedan. Ett svar som stärktes när jag träffade 10-åringen och pratar med min egen dotter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s